Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Σέλτικς VS Λέικερς η θρυλικη κοντρα επιστρέφει!

Όπως παλιά! Δύο δεκαετίες μετά τις θρυλικές κόντρες του Λάρι Μπερντ με τον Μάτζικ Τζόνσον, του Ρόμπερτ "Τσιφ" Πάρις με τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και του Κέβιν ΜακΧέιλ με τον Τζέιμς Ουόρθι, οι Σέλτικς θα αντιμετωπίσουν και πάλι τους Λέικερς για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή!

Η Βοστόνη επικρατώντας στο "Πάλας" προκρίθηκε στους τελικούς του ΝΒΑ (για πρώτη φορά μετά το 1987) με σκορ 4-2. Τότε είχαν ηττηθεί από τους "Καλιφορνέζους", τους οποίους αντιμετώπισαν στο φινάλε της χρονιάς τρεις φορές μέσα σε διάστημα τεσσάρων ετών.

"Η καρδιά μου χτυπάει πιο δυνατά" τόνισε ο Πολ Πιρς που πέτυχε 27 πόντους. Ο Ρέι Άλεν πρόσθεσε 17 κι ο Κέβιν Γκαρνέτ άλλους 16.

"Είναι σουρεαλιστικό. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμη, επειδή δεν έχουμε κοιμηθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Πάμε στους τελικούς! Ελπίζω να κοιμηθούμε και λίγο" πρόσθεσε ο Γκαρνέτ, που όπως κι οι Πιρς-Άλεν θα παίξουν για πρώτη φορά σε παιχνίδια... τίτλου.

Τα "Πιστόνια" από την άλλη αν και προηγήθηκαν με 10 πόντους στην τελευταία περίοδο, ηττήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στους τελικούς της Ανατολής, στους οποίους φτάνουν ανελλιπώς τις τελευταίες έξι σεζόν.

"Είναι πολύ σκληρό. Το κρατάμε στα χέρια μας και μας ξέφυγε" σχολίασε ο Τσάνσεϊ Μπίλαπς, που έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στα πλέι-οφ με 29 πόντους, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.


Ο Ρασίντ Ουάλας που πέτυχε μόλις 4 πόντους στο παιχνίδι έκανε μια αινιγματική δήλωση, χωρίς να απαντήσει σε σχετικές ερωτήσεις. "Ήρθε το τέλος φίλε μου..." είπε κι αποχώρησε.

Για τους Σέλτικς είναι μόνο η αρχή.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Μπόστον Σέλτικς: 81-89 Ντιτρόιτ Πίστονς:

Πρινς 10, ΜακΝτάις 6, Ουάλας 4, Χάμιλτον 21, Μπίλαπς 29, Στάκεϊ 4, Μαξίελ 7, Αφλάλο, Χάντερ, Ράτλιφ.

Μπόστον Σέλτικς: Πιρς 27, Γκαρνέτ 16, Πέρκινς 7, Ρ. Άλεν 17, Ρόντο 11, Κασέλ 2, Πόσεϊ 3, Μπράουν 2, Χάους, Πόου 4.



pathfinder



Δεν υπάρχουν σχόλια: