Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

10+1 Αγνωστες Μπασκετικές Ιστοριες

1) Πριν απο μερικά χρόνια οι παίκτες του Παναθηναικού είχαν ρεπό μέχρι την Δευτέρα το απόγευμα (την Παρασκευή η ομάδα έπαιζε με την Τάου) και ξαφνικά εμφανίζονται οι δύο κυνηγοί (Αλβέρτης, Παπανικολάου) με γαλότσα λασπωμένη, καραμπίνες, φυσίγγια και τρελά μπουφάν απ’ευθείας από το κυνήγι, ένα τέταρτο πριν την προπόνηση και κορνάρουν στο Ζαρμακούπη, λέγοντας: “Φέρε μας ρούχα ν’αλλάξουμε γρήγορα”. Μετά από λίγο μπήκαν στο γήπεδο και μοίραζαν φασιανούς(!!) στους συμπαίκτες τους....

2) O Mηνάς Γκέκος ήταν μέγας πλακατζής. Κάποτε είχε γεμίσει με ΑΖΑΧ το μπουκάλι με το σαμπουάν του Γκάλη- όταν και οι δύο αγωνίζονταν στον Παναθηναικό- και μόλις πήγε ο “μεγάλος” να λουστεί γέμισαν τ’αποδυτήρια με αφρούς..

3)Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν πρωταγωνιστής στη φάση του αγώνα, στο ματς του Κολοσσού με τον Παναθηναϊκό για το τουρνουά «Τάσος Κουταλιανός». Οι πράσινοι νίκησαν με 80-65 , όμως την παράσταση έκλεψε το αυτοκαλάθι που πέτυχε ο αρχηγός…

Απέμεναν έξι λεπτά για τη λήξη, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με 70-59 και ο Κολοσσός είχε 2’’ για να τελειώσει την επίθεσή του. Ο Σκορδάλης έκανε air ball, η κόρνα ακούστηκε και η μπάλα έφτασε στα χέρια του Αλβέρτης. Εκείνος θεώρησε ότι το ματς είχε διακοπή και σούταρε προς το καλάθι της ομάδας του. Η μπάλα μπήκε, αλλά οι διαιτητές μέτρησαν το καλάθι, εν μέσω αποθέωσης του Αλβέρτη από τους φίλους του Κολοσσού.


4) O Παναθηναικος πήγαινε προς την Σεββίλη και κατεβαίνει στη Μαδρίτη. Ψάχνει το transit για Σεββίλη, αλλά ουδείς από τους Ισπανούς μιλάει Αγγλικά. Λέει ο “Μπόζα” στο Φεράν Μαρτίνεθ (Iσπανός): “Ρε συ, πήγαινε να συννενοηθείς, γιατί δε φεύγουμε ποτέ”. Πάει ο Φεράν και λέει: Helo, we are panathinaikos team..” Ναι, στα Αγγλικά σε συμπατριώτες του. ’Οπως ήταν λογικό, ο Μάλκοβιτς βάραγε το κεφάλι του.. 

5)To 1987 ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ειπε στον τότε προπονητή Ρίτσαρντ Ντουξάιρ: “Θέλω να μου φέρεις ένα μεγάλο όνομα από το ΝΒΑ” για να πάρει την απάντηση: “Θα βρούμε κάποιον καλό παίκτη να μας βοηθήσει”. Ο Παύλος συνέχισε λέγοντας με αρκετό ενθουσιασμό: “Ξέρεις ποιόν θέλω; Έναν που είδα στην τηλεόραση, στο all star game, να δεις πως τον έλεγε ο Συρίγος..” Ο Ντουξάιρ άρχισε να του αναφέρει ορισμένα ονόματα από εκείνον τον αγώνα, αλλά ο Παύλος του έλεγε: “Όχι, όχι, πως τον έλεγε, πως τον έλεγε, Μα.., Ματζ..” Έκπληκτος ο Ντουξάιρ του είπε: “Μη μου πεις τον Μάτζικ Τζόνσον;” για να αναφωνήσει ο Παυλάρας: “Μπράβο, αυτόν!” Όπως ήταν αναμενόμενο ο Ντουξάιρ εξήγησε στον θανάση ότι για να πάρει αυτόν τον παίκτη δεν φτάνει ούτε ένα εργοστάσιο για να του δώσει!!!

6)Ως γνωστόν, μετά το τέλος της προπόνησης οι παίκτες  είθισται να σουτάρουν από μακρυνές αποστάσεις, βάζοντας διάφορα στοιχήματα. Το συγκεκριμένο στοίχημα μεταξύ του Παπανικολάου και του Τζέιμς Ρόμπινσον, αφορούσε ένα σουτ από το κέντρο του γηπέδου, το οποίο θα εκτελούσε ο Αμερικάνος παίκτης. Αν ήταν άστοχο, ο “Hollywood” θα έδινε 300$ στον “Παπέου”, ενώ αν ήταν εύστοχο θα έπρεπε ο Παπανικολάου να καταβάλλει το ίδιο ποσό στον Ρόμπινσον.. Ανυποψίαστος, ο Δημητράκης βάζει το στοίχημα.. Το σουτ όμως είναι εύστοχο και ο Αμερικάνος παίκτης απαιτεί τα λεφτά του στοιχήματος.. Ο Παπανικολάου όμως δεν έχει τόσα λεφτά επάνω του και ο “Hollywood” ψιλοεκνευρισμένος ψάχνει τα πράγματα του “Παπ” και εν τέλει βουτάει ένα πανάκριβο ρολόι για “αντάλλαγμα”.. Το πράγμα ξεκίνησε ως αστείο, όμως λίγες ημέρες αργότερα  οι δυο παίκτες έπαιξαν μπουνιές μέσα στο αεροπλάνο, καθώς ο ένας ήθελε πίσω το ρολόι του και ο άλλος το επεδείνκυε προκλητικά.. Σύμφωνα με άρθρα της εποχής, ο Παπανικολάου πήρε κάποιες μέρες αργότερα πίσω το ρολόι του στο τζαμπέ, αφού ο Γιάννης Ιωαννίδης έδωσε  του 300$ στον ”Hollywood” για να εκτονωθεί η κρίση!!

7)Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που διηγήθηκε ο Κένι Αντερσον για τον Ντραζεν Πετροβιτς: «Ένα πρωί στην προπόνηση παίξαμε στοίχημα στα 100 τρίποντα. Εγώ έβαλα καμιά πενηνταριά και ενθουσιάστηκα. Υστέρα πήρε την μπάλα ο Ντράζεν. Ευστόχησε στα πρώτα 66, έχασε το επόμενο και ολοκλήρωσε με 89. Χτυπούσε όμως, με μανία στην μπασκέτα. Τον ρώτησε τι είχε πάθει. «Κένι, μαζί σου το στοίχημα ήταν μόνο για τη νίκη. Με τον εαυτό μου στοιχημάτισα ότι θα βάλω και τα 100»!

8)Το 1991 ο τότε αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιώργος Σαλονίκης, παραθέτει γεύμα στους Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ντράγκαν Τάρλατς και τους προτείνει να ελληνοποιηθούν. Ο δεύτερος δέχθηκε. Ο πρώτος αρνήθηκε ευγενικά... μην ξεχνώντας ποτέ την εθνικοτητα του!

9)Στον Γουιλτ Τσάμπερλεϊν είχε προταθεί να αντιμετωπίσει τον Μοχάμεντ Άλι για 5.000.000 δολάρια , αλλά ο Γουιλτ αρνήθηκε αφότου συμβουλεύτηκε τον πατέρα του.

10) Το 1984 o Γουιλτ Τσάμπερλεϊν έπαιξε στο πλευρό του Άρνολντ Σβατσενέγκερ στην ταινία «Κόναν ο Βάρβαρος» και η πιο γνωστή ατάκα του ήταν: «οι κλέφτες πρέπει να κρεμιόνται». 

11) Το 1991, στη δεύτερη αυτοβιογραφία του, «A view from Above», ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν έγραψε ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του έκανε σεξ με 20.000 γυναίκες! Για να είναι αυτό αλήθεια, θα έπρεπε από την ηλικία των 15 ετών να κάνει κάθε μέρα σεξ με 1,15 γυναίκες! Περίπου δηλαδή να έχει ερωτική επαφή με 8 γυναίκες κάθε εβδομάδα!

Πηγές doubleteam.wordpress.com
         superbasket.gr
         wikipedia.org
     
παρακαλουμε γραψτε και εσεις τις δικές σας μπασκετικές ιστορίες!


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

xaxaaxaa poli kanlo afieroma eidika afti me ton pap kai ton conan einai teleies!

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχα!!! οντως!!! και μην ξεχνιομαστε θλυλαρα για παντα!!!!
HOOLIGANS 7

Ανώνυμος είπε...

*θρυλαρα