Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

LEN BIAS: Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ(part 1)

Μοιάζει σαν εχτές όταν ο Λεν Μπαιας καρφωνε αέρινα και σούταρε εκπληκτικά με την φανέλα του Μέρυλαντ ωσπου στις 8 Νοεμβρίου του 1963 και απεβίωσε στις 19 ιουνίου του 1986  μόλις στα  22 του απο καρδιακή αρρυθμία λίγες μόνο ώρες μετά την επίλογή του απο τους Μπόστον Σέλτικς στην δεύτερη θέση του Ντραφτ του ΝΒΑ(πρώτος ήταν ο Μπαντ Ντόχερτυ των Καβαλίερς) oπου είχε ξεπερασει σπουδαιους παικτες όπως ο Σαμπόνις ,ο Πετροβιτς, ο Ροντμαν και ο Ταρπλευ.

΅Ειναι ο καλύτερος αθλητής και μπασκετμπολίστας που βγηκε ποτέ απο αυτήν την χώρα" ειχε πει για αυτόν ο αθλητικός επόπτης του Σχολικού αθλητισμού των ΗΠΑ Earl Hawkins,  που ηταν και προπονητης του στο Crossland High το 1986  "Είχε τη δυνατότητα να διαπρέψει στο επαγγελματικό επίπεδο. Ήταν ακριβώς μια τεράστια τραγωδία"

"Το εντυπωσιακό με τον Λένυ ήταν ότι ήταν πολύ καλός !Πήγε σε τοπικό πανεπιστήμιο και ηταν πολύ,πολύ καλός εκέι! είπε ο προπονητής του Fairmont Height Τζορτζ Γουέικ και συνεχίζει "το να μην τον δεις ποτέ να στέκεται στο παρκέ για να δεις αν θα μπορούσε να ήταν ο επόμενος Τζόρνταν ή ο συνεργάτης του Λάρυ  Μπερντ στις επιτυχίες  ή το ατομο που θα αντιμετώπιζε τον Ματζικ Τζονσον   και να δεις πόσο καλός ειναι.... η ζωη του κοπηκε απότομα" 

Η Monday χαρακτηρίζει τη 20ή επέτειο του  θανάτου του Μπιας ως μια από τις μέγαλύτερες τραγωδίες στην αμερικανική αθλητική ιστορία. Γύρω από τη κομητεία Prince George η απώλεια ενός αγαπημένου γιου παραμένει φρέσκια.

Όπως τα περισσότερα αστέρια, η  ανάβαση του Μπαιας άρχισε συγκρατημένα. Έπαιξε στο Columbia Park Recreation Center  μολις μερικα τετράγωνα από το σπίτι της οικογένειάς του στους λόφους Landover.

"Hταν ένα μεγάλο παιδί " είπε για αυτον ενας συμπαίκης απο την εποχη που έπαιζαν στο  Columbia Park "Δεν θα σκεφτόσουν ποτέ οτι θα μπορούσε να γινει ένας τέτοιος παικτης, μπορώ να σας το βεβαιώσω αυτό."


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: