Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

EKANAN TO ΜΠΡΕΙΚ ΟΙ ΠΙΣΤΟΝΣ

Δεκαπέντε συνεχόμενες νίκες, εννέα εκ των οποίων στα play-off, μετρούσαν στην έδρα τους οι Boston Celtics και βρέθηκαν οι Detroit Pistons, στο κρισιμότερο σημείο, να δώσουν τέλος σε αυτό το σερί. Η ομάδα του Flip Saunders επικράτησε με 103-97 στον δεύτερο μεταξύ τους τελικό της Ανατολής, ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά και το σημαντικότερο, κρατάει στα χέρια της, πλέον, το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας. Ο τρίτος αγώνας διεξάγεται στο Detroit τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (25/05).

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δωδεκάλεπτο (20-18) οι φιλοξενούμενοι πήραν το πάνω χέρι. Στη δεύτερη περίοδο κράτησαν του Celtics στους 23 πόντους την ώρα που οι ίδιοι σημείωναν 32 και δημιουργούσαν μία μικρή διαφορά. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να προσπεράσουν στο σκορ. Απλά, 4:39 πριν το φινάλε της αναμέτρησης μείωσαν στους δύο πόντους (90-88). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβαν δράση οι Billups και Hamilton οι οποίοι οδήγησαν την ομάδα τους στη σπουδαία νίκη.

Καμία ομάδα δεν έχει φτάσει στους τελικούς του ΝΒΑ χωρίς να έχει πετύχει εκτός έδρας νίκη και πλέον, εάν θέλουν οι Celtics να διεκδικήσουν το τρόπαιο, θα πρέπει να βάλουν τέλος στο αρνητικό σερί των έξι ηττών σε ισάριθμα ματς μακριά από τη Βοστώνη στη φετινή τους παρουσία στα play-off.

Για να φτάσουν στη νίκη οι Pistons και στην απόκτηση του πλεονεκτήματος της έδρας χρειάστηκαν τους 25 πόντους του Richard Hamilton, τους 19 του Chauncey Billups αλλά και την πολύτιμη συνεισφορά του Rodney Stuckey, o οποίος πέτυχε κρίσιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο και τελείωσε το ματς με 13 πόντους. Από την άλλη πλευρά φάνηκε ότι σε αυτό το κρίσιμο σημείο η καλή ημέρα των τριών κορυφαίων παικτών των Celtics (Garnett, Allen, Pierce) δεν είναι αρκετή ώστε να τους χαρίζει σε κάθε αγώνα τη νίκη.


Boston Celtics:
Rondo 10 (9ρ., 8ασ.), Allen 25, Perkins 4, Pierce 26 (5ασ.), Garnett 24 (13ρ.), P.J. Brown 4, Posey 3, Davis 1
Detroit Pistons: Hamilton 25, Billups 19 (7ασ.), Wallace 13 (10ρ.), Prince 14 (8ρ.), McDyess 15 (8ρ.), Stuckey 13, Hunter 4

Δεν υπάρχουν σχόλια: